top of page

Djuren

Djur- så himla härligt. Vad vore livet utan dessa filurer som förgyller vardagen med sina roliga upptåg.

Välkommen Melker!

Melker är vår nya lilla svansviftare som tillför så mycket glädje till familjen. Ibland besöker han gårdsbutiken när han inte måste vila och äta i sin egen lilla vrå i huset. 

IMG_8694.jpg

 Fåren

Fåren är verkligen gårdens nav. Varje år stallar vi in 20 fina tackor.  Vi vill att de ska vara tama och känna sig trygga. Därför jobbar vi nära och ofta med djuren. På våren, när alla lamm kommer är det en härlig tid. Då är det mycket hopp och skutt, spring och lek. Lamm blir man glad av. Gården är därför välbesökt den här årstiden.

stora_bjorksved-101.jpg
Hönsen

Nu har vi fem höns och tre tuppar. Rasen är Kindahöns. Kul att ha djur med lokal anknytning. Att det dessutom är en gammal lantras gör inte saken sämre. De är duktiga att lägga ägg. Låter man bli att ta bort äggen lägger de sig snart och ruvar. Till sommaren brukar vi alltid ha kycklingar.

17899702996522592.jpg
Katten

Det här är Katten. Hon är det hon heter. Katten är en mycket snäll och tillgiven katt. Det är hon som ser till att träffa en okänd hankatt fram i mars och sedan får kattungar som finns här i Björksved under sommaren. När de är tolv veckor får de sedan nya familjer att flytta hem till.

17879103298762333_edited.jpg
Bina

60000 bin och ett av dem har ett namn. Just nu heter hon Sibylla och det är tack vare henne vi får honung här i Björksved. Honungen finner du i gårdsbutiken under sommaren.

18130247110119545.jpg
Kattis

Kattis är en så typisk katt. Kommer och går som hon vill. Känslan av maffiaboss är påtaglig. Trots att hon är så liten, så är hon på något sätt störst.  Vi gillar Kattis precis som hon är. Molly håller väl inte med såklart.

bottom of page